Annons

JDM-silver för Lovisa Klarén

I helgens avgjordes skånska juniormästerskapen på Högavallsbadet i Lund och Lovisa Klarén fortsätter att imponera stort. Landskrona Simsällskap hade tre simmare som kvalat in individuellt och förutom detta deltog damerna även med tre lagkappslag.

Lovisa Klarén, -92, såg till att placera sig bäst av LS-simmarna under helgen. Det var på 50m frisim som hon slog till med fina 27.25 vilket resulterade i en andraplats. Lovisa som under helgen avstod från sitt specialsimsätt ryggsim individuellt gjorde flera kanonlopp i bassängen. Mest imponerande var hennes femteplats på 200m fjärilsim med personliga rekordet 2.27.12 och JSM-kval. Hon blev även femma på 400m medley med tiden 5.25.37 och gjorde under helgen kvaltider till JSM på 100m fjärilsim och 200m medley.
– Lovisa har utvecklats enormt det senaste halvåret och orkar längre distanser också. Nu ska vi pricka formen till JSM och efter denna helg finns det en hel del distanser att välja på. Det ska bli spännande, säger chefstränare Alexander Ström.

Annons
 

Även Caroline Andersson-Ekström, -94, visade gryende form i helgen. På 200m fjärilsim kapade hon sitt personliga rekord från Ungdoms-SM med hela fyra sekunder. Nya noteringen blev 2.35.27 resulterade i en tolfteplats. ”Carro” såg även till att putsa sitt personliga rekord på 100m frisim med nya fina 1.01.18 och simmade även ett fint 100m fjärilsim några tiondelar över pers med 1.06.81. Det blev även en niondeplats på 50m fjärilsim med tiden 29.46 och det är den distansen som ska simmas snabbt på JSM om tre helger.

Kerim Kozo, -95, var tredje simmare i vattnet för LS. Han gjorde ett snabbt lopp på 50m bröstsim och sluttiden 33.18 var nytt personligt rekord och en 16:e plats. Landskrona ställde även upp med lagkappslag för damerna på tre distanser. Bäst lyckades tjejerna på 4*50m frisim där dom blev trettonde. I laget simmade förutom Lovisa och Carro även Amanda Bergkvist, -96, och Sofian Andersson, -94.
Vi gör en riktigt bra insats med dom simmare vi har på plats. I framtiden hoppas jag på att fler tar chansen att kvala in till JDM så vi kan få en större trupp men dom simmare vi har nu gör ett kanonjobb, säger en nöjd Alexander Ström.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser