Annons

Lugnt på Dammhagskolan

Enligt rektorerna på Dammhagskolan har det varit lugnt de två senaste dagarna på skolan. Inga smällare eller andra incidenter har inträffat. Den elev som var skyldig till smällaren i tisdags kommer framöver få sin undervisning på annat ställe och kommer inte att återvända till Dammhagskolan meddelar utbildningsförvaltningen i pressmeddelande på torsdagseftermiddagen.

Många elever på skolan har förklarat att de nu är trötta på smällandet och vill nu få tillbaka studieron. Som en förebyggande insats kommer det att anställas en fritidsledare med uppdrag att tillsammans med eleverna planera och genomföra meningsfulla aktiviteter under raster. Några ”vakter” är däremot inte aktuellt att anställa.  
– Under våren kommer vi att satsa på trygghetsarbetet på Dammhagskolan, säger verksamhetschef Pia Gagner på utbildningsförvaltningen.
Eleverna kommer att tillsammans med lärarna aktivt arbeta med sin och andras syn på trygghet, fortsätter Pia Gagner.

Annons
 

Flickan som befarades ha skadats vid den kraftiga ljudsmällen har varit hos läkare och det har då konstaterats att det sannolikt inte kommer att bli några bestående men efter händelsen.
– Det är glädjande att incidenten är utredd, den skyldige funnen och, framför allt, att ingen skadats permanent. Det finns nu både förhoppningar och förväntningar att både elever och personal ska kunna få tillbaks både arbetsron och arbetsglädjen, avslutar Pia Gagner.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser