Annons

LISA-medalj till Premier League-stjärnaGuldmedalj och ledarkanna delas ut på gala När Jonas Olsson är hemma i Landskrona är ett besök på egna fiket 261 ett måste.

Fotbollsproffset Jonas Olsson, 27, är i högsta grad ihågkommen i hemstaden och efter framgångarna ifjol med avancemang till Premier League med sitt West Bromwich och debuten i landslaget tilldelas han Landskrona Idrottsföreningars Samorganisations, guldmedalj för 2010 års främsta idrottsprestation.
– Det värmer verkligen hjärtat, säger Jonas Olsson när Landskrona Direkt framför beskedet om medaljen.
– Trots att jag nu är inne på min sjunde säsong sedan jag lämnade Sverige så är Skåne och Landskrona alltid hemma för mig.

För att komma ifråga för Guldmedaljen ska idrottsutövaren antingen vara bosatt, född eller representera en förening från Landskrona.
– Det finns många duktiga idrottare i Landskrona och sett till 2010 har det varit ett fantastikt idrottsår, säger Gunnar Nilsson ordförande i LISA.

Annons
 

Marcus Johanssons framfart i NHL-laget Washington Capitals, Matthias Sjögren nu i Färjestad som imponerade i sin Tre Kronor-debut, Falcons avancemang till innebandyallsvenskan samt bland annat SM-titlar i såväl skytte, flyg och kampsport hade juryn att ta ställning till.
– Valet av Jonas var i högsta grad enhälligt. Han är dessutom en fantastisk förebild för våra ungdomar och en bra PR-man för kommunen, menar Gunnar Nilsson.
– Kan jag hjälpa till att ändra på den skeva syn som ibland finns på staden så gör jag allt jag kan, bedyrar Jonas Olsson som personligen hade en tung avslutning på 2010 då han mest fått ägna sig åt rehabträning på grund av en krånglande hälsena.
Året ser han dock tillbaka på med stor tillfredställese.
– Att vi kunde ta oss tillbaka direkt till Premier League är ett stort minne. Sen är landslagsdebuten något väldigt speciellt. Vinsten på Emirates (3-2 mot Arsenal) samt poängen på Old Trafford (2-2 mot Manchester United) är andra minnen som etsat sig fast, säger den vid sidan av plan så ödmjuke backresen.

Guldmedaljen delas ut på Landskrona Idrottsgala den 15 april och dagen efter spelar WBA-Chelsea.
– Det är medaljens baksida. Det är tråkigt att inte kunna komma. Samma var det under jul och nyår då det inte går att komma ifrån för jobbets skull.

Men uppskattning hemifrån oavsett om det är från från släkt, vänner eller helt okända, är stort.
– Det blev många gymtimmar under julhelgen, säger Jonas som antagligen är starkare nu än någonsin och faktiskt redo för comeback redan idag när den klassiska tredje omgången av FA-cupen går av stapeln.
– Vi möter Reading på bortaplan och jag hoppas få 30-45 minuters speltid.

Även årets ideella idrottsledare i Landskrona har utsetts. 1953 blev Jan Hansson medlem i Landskrona Flygklubb och tre år därefter var han invald som kassör i föreningen. Sedan dess har eldsjälen haft ett otal förtroendeuppdrag i klubben. För detta sitt stora engagemang får han LISA:s, Ledarkanna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser