Annons

Maxim stänger efter sportlovetLandskrona utan bio i minst två år

Den sjätte mars visas filmen Titanic på Bio Maxim och det blir den sista filmen som går upp i den anrika biografen. Veckan innan går de sista så kallade kommersiella filmerna upp på repertoaren.
Vi kommer att köra till och med sportlovet och det är Åsa-Nisse som får avsluta vår kommersiella visning. Veckan efter kommer vi att visa våra, det vill säga personalens, favoriter och sist ut blir Titanic, säger Marie Öhgren, ägare av Bio Maxim
Marie har dock fortfarande hyreskontrakt på lokalen och kommer att hyra ut bion till andra evenemang.
– Jag har ett flertal krokar ute hos företag och andra som vill använda sig av lokalerna för diverse tillställningar. Dessutom så kommer vi att köra Filmstudion som vanligt, säger Öhgren.

– Det är olyckligt att det blivit så här, konstaterar Göran Nyström, chef på Fritid- och kulturförvaltningen när Landskrona Direkt informerar om den sista datumen för bion i Landskrona.
– Vi har diskuterat fram och tillbaka tidigare men inte haft samma syn på problematiken som Marie Öhgren, säger Nyström och påstår att det mycket väl skulle kunna fortsätta att visas film på Bio Maxim.
– Jag vet att det finns andra som velat ta över men det verkar inte som att någon lösning har kommit till stånd.

Annons
 

Under våren är det meningen att kommunfullmäktige ska ta beslut om ett förslag till ett digitalt hus som ska ligga i Teaterparken och om allt går enligt planerna så tror Göran Nyström att Landskronaborna ska ha en ny bio under 2013.
– Under förutsättning att besluten tas och att ändringen av detaljplanen går genom så tror jag det är möjligt.

Det betyder alltså att Landskrona står utan bio under en period av minst två år.
– Det var tråkigt att höra. Det är bekvämt att gå på bio i Landskrona, säger Dzejla Ajdinovic som tillsammans med kompisen Hanna Andersson på tisdagen passade på att se Harry Potter och dödsrelikerna.
– Vi brukar gå på bio ett par tre gånger om året i Landskrona utöver skolbio.

Bio Maxim har fått olika bidrag för sin verksamhet tidigare och det sista gällde till och med den 30 juni 2010. Kulturnämnden har därefter sagt ifrån att bio är en kommersiell verksamhet och inte något som ska finansieras av bidrag, avslutar Göran Nyström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser