Annons

Pumphuset har begärts i konkurs

Restaurang Pumphuset har begärts i konkurs av restaurangens ägare Tomas Hellstrand. – Jag har talat med Tomas vid ett tillfälle men inte hunnit titta på några siffror, berättar juristen Bo Svensson på Advokatfirman Glimstedt som utsetts till konkursförvaltare. Konkursbegäran var på en enda mening i vilken Tomas Hellstrand konstaterade att företaget var på obestånd. Restaurangen har varit till salu en tid och priset som begärdes låg på mellan två och fem miljoner kronor. – En köpare var på gång, men drog sig tillbaka strax före jul och då ansåg ägaren att det inte gick att fortsätta att driva verksamheten. – Jag är dock optimistisk, det är flera som har kontaktat mig i ärendet och målet är att hitta en ny ägare så fort som möjligt, förklarar Bo Svensson som efter nyårshelgen kommer att träffa ägaren till fastigheten, Borstahusens Museiförening, för att gå igenom detaljerna kring konkursen. – Det har funnits intressenter, men man har bedömt att priset varit för högt. Nu kommer det hela i ett annat läge och jag tror inte att det skall vara några problem att hitta en ny arrendator, förklarar museiföreningens ordförande Claes Persson som också var en av initiativtagarna till om- och tillbyggnaden av det gamla Pumphuset. Restaurang Pumphuset rekommenderas som ”Ett bra ställe” i restaurangguiden White Guide, Sveriges ledande restaurangguide, till vilken 544 restauranger i hela landet kvalificerat sig för att vara med 2010. Huset Arkitekt: Per Dockson Invigdes: 31 mars 2006 Material: Cement, glas, rå aluminium och målad råspont dominerar Yta: 650 m2 Läge: Mellan hamnplan och badplats i Borstahusen Beställare/ägare: Borstahusens museiförening Hemsida: www.pumphuset.net – Tomas Hellstrand har varit arrendator sedan starten 2006 och nu är restaurangen inarbetad och placerad på kartan. Synd bara att han inte kunde fullfölja, påpekar Claes Persson och tillägger att restaurangen inte har några större skulder till föreningen. – Nej, inte vad jag kan se för ögonblicket. Pumphuset i Borstahusen invigdes 2006 och verksamheten står på tre ben, restaurangen, konsthallen och museet. Ägare till byggnaden är Borstahusens Museiförening som i sin tur hyr ut lokalerna till Borstahusens Konstförening och restaurang Pumphuset. – Självklart är intäkterna från restaurangen viktiga för oss och jag tror att vi ganska snabbt kommer att hitta en ny arrendator. – Det har funnits intressenter och när det nu handlar om ett konkursbo så är läget ett helt annat. Prislappen är inte längre den samma, påpekar Claes Persson och tillägger att konkursen också kom vid rätt tillfälle. – Det är aldrig roligt når sånt här händer, men samtidigt är det bra att det händer nu när restaurangen ändå är stängd och det är lågsäsong.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser