Annons

Eldsjäl inom judon premierades

När Svenska Judoförbundet härom helgen firade 50-årsjubileum var det en landskronabo som uppmärksammades lite extra. Anders Malmqvist tilldelades då förbundets förtjänstmedalj för förtjänstfullt arbete för svensk judo. – Det kom överraskande. Jag är stolt och mycket hedrad. Tidigare har den bara delats ut till tio personer. Nu var vi tio till som fick den, säger Anders Malmqvist som var 10 år när han började i judosektionen 1972. Efter den aktiva karriären har han sedan varit styrelseledamot och tränare i klubben däribland 15 år som ordförande. För 45 år sedan kom judon till Landskrona genom den sedermera legendariske pressfotografen Anders Hildings försorg. Hilding som förälskat sig i en japanska och efter besök i landet även kommit att bli intresserad av nationalsporten, startade 1965 upp en judosektion hos GF Idrott. – Sedan den tiden finns Lars Olof Seiron fortfarande kvar i klubben, säger eldsjälen Anders Malmqvist som dessutom är ledamot i Judosyd och varit tävlingsledare för Nordiska mästerskapet -07 och JSM -06. GF Idrott Judosektion är en förening som är på frammarsch med sina ungdomar. – Inte minst vårvinterlovets prova-på träningar gav oss en god uppslutning av motiverade ungdomar, säger Anders Malmqvist som har haft bråda dagar då det veckan innan jul arrangerades DM i Landskrona. – Sen är det klart att under Landskrona stads 600-årsjubileum 2013 kommer vi att arrangera Junior-SM.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser