Annons

Thorn Lighting varslarLjuset skymtar trots allt

En mindre trevlig julklapp får de anställda vid belysningsföretaget Thorn Lighting Nordic AB.
– 10-15 personer av de drygt 300 anställda varslas efter nyår, suckar Simon Andrijevski, klubbordförande hos IF Metall på företaget.

Personalen går från och med idag på långledighet över jul- och nyårshelgen och förhandlingar kommer att påbörjas direkt därefter.
Vi är tillbaka den 3 januari och kommer då att sätta oss ner med ledningen, säger Simon Andrijevski som dock menar att koncernledningen trots allt hyser en framtidstro på Landskronafabriken.
Man har emellertid släppt tanken på en nybyggd fabrik i stan, säger Simon Andrijevski med anledning av de planer som fanns i somras.
Fackordföranden försöker dock att vara optimistisk.
– Vi ligger sist i byggkedjan men där har vi sett en ljusning så förhoppningsvis ska vi kunna förbättra resultaten, säger Simon Andrijevski och tillägger:
Det är något av en pest- eller kolerasituation. Ett värre scenario hade varit om koncernledningen valt att lägga ner en fabrik i Europa och siktat in sig på oss. Nu är gudskelov så inte fallet. Nu gäller det för oss att knyta näven i byxfickan och jobba som ett lag.
Landskrona Direkt har sökt företagets VD, Tom Bergseng, utan framgång.

Annons
 

Läs mer: Stora förändringar att vänta för Thorn Lighting

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser