Annons

Penthouse kan bli verklighet på höghusLandskronahem fortsätter renovera

Arbetet med upprustningen av Landskronahems bostadsbestånd fortsätter och närmast i tur står Sandvången och Fröjdenborg.
– Vi räknar med att satsa i storleksordningen 100 miljoner kronor på Sandvången och 150 miljoner på Fröjdenborg, berättar ordförande Jac Nepérus (FP) och tillägger att bolaget till dags dato rustat upp ungefär halva beståndet av sina omkring 4000 lägenheter.
– Enligt planen vi arbetar efter kommer vi att satsa omkring 600 miljoner kronor fram till 2016, sedan räknar vi med att vara klara, poängterar han och utesluter inte ytterligare strukturaffärer för att klara ekonomin.
– Vi har tidigare sålt Falken och delar av Pilåkern för att få in kapital och liknande affärer kan bli aktuella i framtiden. Men någon stor utförsäljning för att få in pengar till ett eventuellt utvecklingsbolag är inget som jag förespråkar. Det är en sak för kommunen, inte för Landskronahems hyresgäster.
Fröjdenborg och Sandvången har som bostadsområdet en sak gemensamt, båda är mycket populära men också i behov av renovering.
– Sandvången var Landskronahems första stora projekt och lägenheterna är mycket eftertraktade, men standarden behöver höjas för att möta framtida hyresgästers behov, påpekar avgående vd Göran Jingborg och när det gäller Fröjdenborg så kan det bli aktuellt med ett eller annat penthouse på fastigheterna utmed Säbygatan med en fantastisk utsikt över Citadellet och Öresund.
Det är ännu så länge bara en idéskiss som styrelsen skall fundera över, men det finns planer på en viss förtätning och nybygge inom kvarteret, berättar Göran Jingborg och håller samtidigt dörren öppen för olika upplåtelseformer.
– Förutom hyresrätter kan det bli aktuellt med både ägarlägenheter och bostadsrätter, men där är vi inte än.
Under första halvan av nästa år kommer fler projekt att stå klara, det handlar om flera fastigheter på Väster som byggdes redan runt 1930 för att råda bot på dåtidens bostadsbrist.
Det lägenheter som redan renoverats lockade snabbt nya hyresgäster.
Förutom Väster pågår också projekt i Centrum där en fastighet på Regeringsgatan för en rejäl ansiktslyftning och samma sak planeras på Rönnebergsgatan på Öster.
Vi har väldigt många projekt på gång och tar vårt ansvar för saneringen av Öster och Centrum, betonar Göran Jingborg och när Landskronahem nyligen fick besök av bostadsministern Stefan Attefall (KD) så var han inte så lite imponerad av bolagets ambitioner.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser