Annons

Dansk dömdes för grov sjöfylla

En dansk medborgare har dömts till en månads fängelse för grovt sjöfylleri efter att han i somras åkte fast i en kontroll på Ven.
Den sjätte augusti arbetade kustbevakningen med nykterhetskontroll vid Kyrkbackens hamn. Vid 17-tiden kom det in en större fritidsbåt med ganska hög hastighet i hamnen och då båten skulle lägga till gjordes flera försök varav ett slutade med att båten touchade en segelbåt som låg förtöjd intill. Flera vittnen uppger att den aktuella båten framfördes av en man samt att en kvinna befann sig på däck.
Kustbevakningstjänstemannen beslutade att föraren av båten som luktade alkohol och verkade påverkad vid tal och gång, skulle göra ett sållningsprov. När provet gav utslag fick han följa med för ytterligare provtagning vilket visade att han hade hela 0,95 milligram alkohol per liter utandningsluft.
Mannen hävdar att det var hustrun som körde båten men tingsrätten valde att tro på de vittnena som uppgav att det var mannen och ingen annan som framförde båten i den nästan fullbelagda hamnen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser