Annons

Welcome to Landskrona, mates!

– Two beers, Ida. One for me, and one for me mate!
Så kan det komma att låta i Landskrona i mellandagarna och två veckor framöver.
Australiens handbollslandslag väljer nämligen att förlägga sitt VM-läger i stan.
Mellan den 28 december och 12 januari kommer landslagstruppen att bo på Hotell Öresund och träna i Landskrona Idrottshall.  Därefter bär det troligtvis av till i Malmö där VM i handboll avgörs mellan den 13-20 januari.
– Troligtvis kommer Australien att möta ett svensk elitserielag under sin tid i Landskrona. Vi håller öppet för en match i idrottshallen men det kan också komma att bli i Lund, Halmstad  eller någon annanstans, säger Jonas Nilsson på Fritid Landskrona.

Landskrona idrottsarenor och faciliter fortsätter att locka idrottsutöverare.
Franska fotbollslandslaget hade som bekant sitt EM-läger på Örenäs 1992, damkronorna har förlagt OS-förberedelser här och simmare har finslippat formen inför stora mästerskap på Citadellbadet för att nämna några.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser