Annons

Vänsterpartister besökte Dammhagskolan

I går besökte fullmäktigeledamöter från Vänsterpartiet Dammhagskolan för att informera sig om situationen på skolan efter den senaste tidens händelser.
– Jag har en känsla av att man försöker sopa problemen under mattan, förklarade Cecilia Mattsson som tillsammans med partikamraten Said Hadrous besökte skolan för att prata med elever och lärare om stämningarna på skolan.
– Det är viktigt för oss som politiker att bilda oss en uppfattning om situationen genom att träffa lärare och elever, betonade Cecilia Mattsson och Said Hadrous, som själv har barn på skolan, har tagit del av berättelser om rasism, kränkningar och diskriminering av eleverna.
– Tyvärr är det så och då stämmer det inte att det är lugnt på skolan som Folkpartiet och Sverigedemokraterna påstår, påpekade han och efterlyste en större öppenhet när det gäller diskussionen om situationen på Dammhagskolan.
– Här finns helt klart ett ledningsproblem och då måste man öppet våga diskutera frågorna, betonade Cecilia Mattsson och läraren med de rasistiska utfallen på en lektion är ett exempel på problemen.
Här håller man tyst i två år och när hans uttalande kommer fram i ett tv-program så framstår det tydligt hur frågan sopats under mattan, underströk Cecilia Mattsson som i en interpellation i fullmäktige väckte liv i frågan.
Som politiker måste vi lyssna på alla synpunkter, avslutade Said Hadrous innan det var dags att prata med eleverna på skolan.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser