Annons

Ovisst om karnevalens framtidLokala företagare riktar stark kritik

Igår avslöjade Landskrona Direkt att Olle Larsson inte kommer att stå som arrangör för Landskronakarnevalen 2011. Nu återstår det att se om det blir någon fest över huvud taget.
Förutom Fest i stan var det ett företag, Liveside, som lämnade in anbud men det fanns fler intressenter, bland annat från Landskrona. Dessa hann dock inte lämna något anbud och är starkt kritiska till handläggningen av upphandlingen.
– Det har fungerat jäkligt dåligt. De visste om förutsättningarna redan i augusti men gick inte ut med anbudsupphandlingen förrän den 21 oktober. Då gavs det tio dagar att lägga ett anbud. Detta gjorde att det var omöjligt för oss att hinna med, säger Göran Öhman från Gammeleksgården som tillsammans med tre andra företagare i Landskrona var intresserade av att lägga ett gemensamt förslag.
– Jag förutsätter att kommunen kommer att gå ut med en ny upphandling omedelbart så får vi får fundera över om vi ska lämna in en ansökan trots den sena tidpunkten, säger Göran Öhman.

– Det viktiga är att man tar ansvar för den situation som uppstått och försöker se till så att det verkligen kommer en karneval till stånd i sommar. Om det måste omfatta en ny upphandling eller inte kan jag inte avgöra, säger oppositionsråd Niklas Karlsson (S) som oroas över den uppkomna situationen.

Annons
 

Då Landskrona Direkt informerar den tidigare anbudsgivaren Liveside om att Olle Larsson två dagar tidigare tackat nej till att arrangera karnevalen blir man överraskad.
– Ojdå! Det var ju spännande, är projektledare Daniel Nilssons spontana kommentar.
– Vi fick inte arrangemanget och har inte hört något från kommunen efter det. Är de intresserade av att vi ska arrangera så förväntar jag att de hör av sig så att vi kan diskutera. Innan dess har jag inget mer att säga, meddelar Daniel Nilsson.

Den som ansvarar för upphandlingen av karnevalen är Thorsten Karlén på Stadsledningskontoret. Han var av okänd anledning inte anträffbar under torsdagen så istället fick stadsdirektör Stefan Johansson svara på frågan vad som händer nu?
– Vår avsikt är att fullfölja och avsluta den pågående upphandlingsprocessen, blev svaret och därmed verkar det som att kommunen inte tänker hörsammar Göran Öhmans krav på ny upphandling.
Frågan är om det blir någon karneval eller ej.
På ett eller annat sätt kommer vi att arrangera ett större evenemang i sommar, säger Stefan Johansson.
Vad gäller den kritik som framkommit lovar Stefan Johansson bot och bättring.
– Självklart tar vi till oss den kritiken och kommer att ha det med oss i framtida upphandlingar.

Läs mer: Karnevalsgeneral hoppar av

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser