Annons

Läraren begärde själv avsked

Den läraren som omplacerades efter att ha fällt främlingsfientliga kommentarer inför en skolklass på Dammhagskolan har sagt upp sig.
Eftersnacket till SVT:s program Skolfront i förra veckan om Dammhagskolan kom i mångt och mycket att handla om läraren som uttryckte sig främlingsfientligt inför en klass och där eleverna bandat yttrandet. Händelsen skedde för två år sedan och ledde till att läraren då omplacerades efter central förhandling till annan skola.
Bandet som fanns i dåvarande rektors ägo lämnades aldrig över till personalansvariga inom Barn- och ungdomsförvaltningen eller Landskrona stads personalavdelning. De ansvariga fick istället höra brottstycken av ett band med dålig ljudkvalitet.
– Dåvarande rektor var mycket bestämd med att bandet inte fick lämna hans ägo, förklarar förvaltningschef Tomas Johansson som sett till att ärendet åter setts över och att han fått möjlighet att ta del av bandet i den version som Skolfront presenterade.
– Vi tog därefter kontakt med läraren och även om han har en annan version av händelseförloppet så förnekar han inte uttalandet, säger Tomas Johansson.
– Rent arbetsrättsligt kan det vara tveksamt om man två år senare kan ompröva ett ärende. Vi har kommit överens om att han under uppsägningstiden som berör hela vårterminen inte kommer att arbeta för Landskrona stad, säger Tomas Johansson.
Jag ser detta som en tydlig markering från Landskrona stad och från vår förvaltning att denna typ av agerande och uttalande inte kan accepteras, avslutar Tomas Johansson.
Avslöjandet om lärarens uttalande vållade även en het debatt vid måndagens fullmäktige. Det hela utmynnade i att Vänsterpartiet idag tänker göra egna fältstudier på skolan.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser