Annons

Karnevalsgeneral hoppar av Efter sex framgångsrika karnevaler väljer Olle Larsson att dra sig tillbaka. Frågan är om det blir någon karneval över huvud taget 2011.

Efter att ha arrangerat Landskronakarnevalen sex år i rad väljer nu Fest i Stan med Olle Larsson i spetsen att tacka nej till en sjunde fest. Anledningen är att tiden är för knapp.
Det var den 1 december som Landskrona Direkt avslöjade att Olle Larsson fick tilldelningsbeslutet att arrangera karnevalen 2011 men nu drar alltså Larsson tillbaka sin ansökan.
– Det är helt enkelt för kort tid tycker jag. Vi har jul- och nyårshelgen framför oss och vid denna tiden de tidigare åren har jag haft sponsorträffar och mycket av ekonomin på plats. Men så blev det inte i år eftersom allt dragit ut på tiden, säger Olle Larsson till Direkten.
– I och med att man bokar de stora artisterna i januari så måste mycket vara på plats. Jag är inte personligen beredd att stå för risken att boka artister innan jag har ekonomi tryggad.

Olle påstår att han inte är bitter på att det dragit ut på tiden.
– Jag vill inte hänga ut någon. Jag har haft ett oerhört gott samarbete de tidigare åren men nu känner jag att jag vill dra mig tillbaka.

Annons
 

En som känner stor frustration över beslutet är Gunnar Nilsson, ordförande i Landskronas idrottsföreningars samorganisation, LISA.
– Frågan är om någon annan kan ta på sig att arrangera en karneval på så kort tid. Festen har givit ett stort tillskott hos många föreningar och det skulle vara synd om det inte blev någon karneval nästa år.

Förutom Fest i Stan så lämnade stockholmsbaserade Liveside in ett anbud på att arrangera karnevalen och nu återstår det att se om de fortfarande är intresserade.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser