Annons

Henke spelklar för BoIS

BoIS tränare Henrik Larsson har skaffat en spelarlicens för Landskrona BoIS. Enligt klubben beror det på att HIF haft hans licens.
– Det är alltid den senaste klubben som har spelarnas licens om de lägger av. Därför har HIF haft Henkes licens till och med nyår, säger Mats Aronsson, BoIS sportchef.
Henrik Larsson själv bedyrar dock att han inte kommer att spela.
– Det är helt uteslutet, säger han till Landskrona Direkt.
Något svar på frågan om varför man har licens över huvud taget om man inte ska spela får inte Direkten.
– Vi kan lägga ner detta? Jag kommer inte att spela.

Genrep på lägret
En del försäsongsmatcher är klara. Bland annat kommer BoIS att möta Helsingborgs IF på bortaplan den 26 mars.
– Det blir ett intressant möte. Det är nämligen HIF:s genrep inför allsvenskan och då kommer de naturligtvis att toppa laget. Det blir en bra värdemätare för oss, säger Mats Aronsson.
Klart är också att BoIS möter IFK Göteborg på bortaplan den 19 februari. På hemmaplan tar de randiga emot Lunds BK (26/2), FC Rosengård (5/3) och LB07 (19/3).
Genrepet för BoIS kommer dock med största sannolikhet att spelas utomlands.
– Det är inte spikat var ännu men vi kommer att åka på ett läger vecka 13 och spela en match där. Vi vill ha vårt genrep på en bra gräsplan.

Annons
 

Superettan spikas på fredag
För någon vecka sedan fick samtliga klubbar i Superettan ett preliminärt spelprogram för 2011. Klubbarna har fått ta ställning till detta och på fredag ska Fotbollförbundet spika spelordningen. Från BoIS sida har man inte mycket att klaga på.
Vi möter en nykomling, Värnamo, i första matchen och det är alltid jobbigt men å andra sidan får vi matchen på hemmaplan. I övrigt är vi ganska nöjda. Vi vill ha så många hemmamatcher som möjligt på måndagarna och det verkar som att vi får det också, säger Sportchefen.

Första nyförvärvet klart
BoIS har gjort klart med det första nyförvärvet. Det är den 22-årige mittbacken Fredrik Liverstam från HIF skrivit på för 3 år.
En spelskicklig mittback som fått begränsad med speltid i den tuffa konkurrensen i HIF. Vi har stora förhoppningar på Fredrik och är mycket glada att han valde BoIS, säger Mats Aronsson.

Under hösten har före detta BoISaren Ajsel Kujovic tränat med randigt och det är en spelare som BoIS gärna vill ha.
Vi håller på att diskutera. Vi ser gärna att han spelar för oss nästa år.
Förutom Ajsel så har klubben ögonen på en central mittfältare och en forward. Vilka dessa är vill inte Mats Aronsson avslöja.

Jag kan dock säga att det rör sig om två svenska spelare som står utan kontrakt nästa år men vilka det är behåller vi för oss själv tills eventuella kontrakt är skrivna, avslutar sportchefen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser