Annons

Här rivs Strandbryggan Med en lufttemperatur på – 6 grader och nollgradigt vatten har Lennart Nilsson ett av stans kyligaste jobb när han i veckan ser till att den så kallade Strandbryggan blir borttransporterad.

I veckan skrivs sista kapitlet om bryggan utanför Strandpaviljongen. Makarna Lennart och Ulla Nilsson från Tågarp har fått i uppdrag av kommunen att riva den kantrade bryggan.
– Vi började med att ta bort samtliga brädor där det funnits en skylt som förkunnat vem som skänkt en bräda i samband med att bryggan kom till, berättar Lennart Nilsson som för tillfället har ett av stans kyligaste jobb.
Rejält påpälsad vadar han i det grunda och bokstavligt talat iskalla vattnet och klyver upp trävirket med en motorsåg för att sedan med lastbilens kran dra in det till land.
– Redan tidigt i våras när jag var på Gråen och Kallbadhuset och lagade båt- och badbryggor erbjöd jag mig att fixa även denna. Hade vi tagit den då hade den förmodligen gått att rädda, menar Lennart Nilsson, dock med en liten reservation.
– Pålarna har bara varit nerslagna cirka 70 centimeter och det är på tok för lite, anser hantverkaren som med över 30 år i branschen har koll på läget.
– Det lär bli en och annan Landskronabo som kommer att få sin gamla bräda i julklapp, säger hustrun Ulla som nu har ett digert efterarbete att sortera upp bräder och skyltar.
– Skyltarna kan man om inget annat avtalats hämta hos tekniska när vi är klara med jobbet, avslutar Ulla Nilsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser