Annons

Brandskadad skakade om eleverDammhagskolans rektor Ildiko Lundqvist i sampråk med räddningschef Eva Löwbom som förra veckan varnade för konsekvenserna av alla småbränder och fyverkerier på skolan.

I en fullsatt Landskrona Teater mötte igår elever från årskurs sex och åtta på Dammhagskolan Daniel Gubil. Den idag 27-årige göteborgaren ådrog sig 55-procentiga brandskador vid den så kallade diskoteksbranden i Göteborg 1998 då 63 ungdomar fick sätta livet till.
– Daniel har ett mycket viktigt budskap att föra vidare. Att han är här idag är ett led i vårt arbete att få bukt med problemen med fyrverkerier och bränder på skolan, säger Ildiko Lundqvist, en av skolans två rektorer.
– Jag vill att de som lyssnar på mig ska förstå vad som kan hända. Förutom det uppenbara att kompisar kan skada sig eller rent av gå bort vid en brand så kan någons syster, bror eller annan släkting få sätta livet till bara för att brandkåren befinner sig någon annan stans för att släcka en brand i en papperskorg eller vädrar ut efter en raket, sade Daniel då han trollband publiken med sin ohyggliga berättelse.

På tisdagen är det dags för eleverna i årskurs sju och nio att lyssna på Daniel Gubil
– Vi måste arbeta brett för att lyckas nå fram ordentligt med budskapet. Vi är ofta ute själva och informerar om riskerna i klasserna, säger Eva Löwbom, räddningschef i Landskrona.


Ildiko Lundqvist och Eva Löwbom tackar Daniel Gubil för ett förhoppningsvis givande föredrag.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser