Annons

Släppte misstänkt barnvåldtäktsman

I fredags greps en 27-årig Landskronabo misstänkt för våldtäkt mot barn samt sexuellt ofredande mot barn i två olika fall. Tingsrätten gick dock inte på åklagarns linje utan ansåg att mannen endast på sannolika skäl är misstänkt för sexuellt ofredande och därmed försattes han på fri fot.
– Det betyder dock inte att vi lägger ner utredningen gällande våldtäkt. Den kommer att fortsätta men det är en annan åklagare som kommer att ta sig an fallet, säger kammaråklagare Jeanette Peyron.

Den häktningsframställan som lämnades i fredags gällde våldtäkt av barn någon gång under perioden november till december 2009. Samma målsägande ska enligt åklagaren ha utsatts för sexuellt ofredande mellan januari 2006 till augusti 2010. En annan målsägande ska ha varit utsatt för sexuellt ofredande i juli 2010.
– Egentligen vill jag inte kommentera mer. Det är åklagare Tom Svensson som kommer att ha hand om ärendet och han är tillbaka från semester på torsdag, säger Jeanette Peyron.
– Jag kan dock bekräfta att målsäganden är två flickor och båda är under femton år.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser