Annons

Åtal för försökt till utpressning ogillas

En 29-årig Landskronabo har stämts för misstanke om försök till utpressning mot en restaurangägare i Häljarp i januari 2009. Tingsrätten i Lund meddelar dock att åtalet ogillas. Händelsen som åtalet byggde på utspelade sig vid målsägandens pizzeria i Häljarp den 10 januari 2010. Enligt anmälan ska den åtalade ha kommit till platsen tillsammans med tre andra män och med olaga hot och misshandel försökt förmå målsäganden att betala 50000 kronor. Någon betalning kom dock inte i fråga.
Den påföljande natten briserade så en handgranat utanför den aktuella pizzerian och polisen satte av naturliga skäl ihop händelserna. Restaurangägaren polisanmälde utpressningsförsöket och pekade ut 29-åringen.
Polisen grep den misstänkte men kunde inte binda honom för sprängningen. Vad gällde försöket till utpressning nekade den misstänkte men åklagaren ansåg att det fanns nog med bevis för åtal. Detta fick dock skjutas upp då restaurangägaren och hans familj reste utomlands vid tillfället för rättegången. De meddelade även åklagaren att de ville att fallet skulle läggas ner för att de inte mindes så noga vad som hänt.
Åklagaren gav sig dock inte utan åtalade igen men nu har alltså tingsrätten beslutat att åtalet ogillas. Anledningen är motsägelsefulla uppgifter i de olika förhören med målsäganden och vittnena.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser