Annons

Låg död i lägenheten över ett år I en lägenhet på Koppargården fann polisen en äldre man som legat död i sin lägenhet i drygt ett år.

Polisen gjorde på onsdagen ett makabert fynd i en lägenhet på Koppargården i Landskrona. Larm inkom om att det troligtvis låg en död människa i den aktuella lägenheten och väl på plats hittade polisen en man i 90-årsåldern död på golvet sidan om sängen i sovrummet. Efter en närmare undersökning visade det sig att han troligtvis legat där sedan den 22 november 2009. Någon misstanke om brott föreligger inte.

Enligt fastighetsägaren Newsec skulle det bytas TV-uttag i den aktuella fastigheten. Då de skulle gå in med huvudnyckel var säkerhetskedjan på och en obehaglig lukt kom inifrån lägenheten. Därför larmades polis som snabbt var på plats och kunde konstatera dödsfallet.
Vi släpptes in av hyresvärden och fann mannen i sovrummet. Kroppen var närmast att betrakta som mumifierad. Mannen var inte identifierad i morse men troligtvis rör det sig om lägenhetsinnehavaren, säger Roland Friberg vid polisen i Landskrona.
– Det är naturligtvis oerhört tragiskt, säger Cecilia Ahlquist, informationsansvarig på Newsec.
– Hyrorna har kommit in regelbundet via autogiro och vi har inte fått några signaler från varken elbolag, grannar eller anhöriga om att något skulle vara fel. Därför har vi inte reagerat.

Annons
 

Enligt Cecilia Ahlquist ska mannen ha tackat nej till hjälp från kommunen för drygt ett år sedan. Polisen har talat med grannarna och de påstår att de aldrig sett mannen. En del har även flyttat in efter den 22 november 2009. Enligt uppgift hade mannen inte heller några anhöriga i landet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser