Annons

Gymnaster tävlade i Polen

Det var inte enbart i Jönköping som Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening var representerade i helgen. Emma Lindahl och Wiktoria Matulaniec befann sig i Polen och  tävlade i Rytmisk Gymnastik som representanter för Sverige och Landskrona.

Totalt medverkade ca 60 gymnaster från olika länder bl.a. Polen, Slovenien, Ukraina, Holland, Finland, Ryssland och Belgien.
– Emma som bara är 12 år lyckades ganska bra i sina tre program och slutade på en fjärdeplats i sin ålderskategori. För Emma är det sista året hon tävlar som ungdom och nästa år blir hon junior, meddelar Caroline Söderstierna i LKGF.
–  Det senaste året har hon utvecklats väl och blivit en fin och stilren gymnast.

Annons
 

Wiktoria, 16 år, har tävlat lite längre och fått en del erfarenhet.
– Det är första året Wiktoria tävlar som senior och det tar ett tag att lära sig nya och svårare program. Under året har det varit en hel del tävlingar och bara helgen innan var det tävling i Belgien. Denna helg lyckades inte Wiktoria så bra som hon hoppats på och slutade på en nionde plats, avslutar Caroline Söderstierna.

Läs mer: Eliten i rytmisk gymnastik tävlade

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser