Annons

Guld till atletklubben på USM

Landskrona AK hade sex lyftare på USM i tyngdlyftning i Örebro den gångna helgen. Under lördagen tävlade fem av dem. I 50 kg:s klassen, den lättaste klassen, tävlade Karar Al-Sudani som tog nya personliga rekord med 40 kg i ryck och 49 kg i stöt, vilket gav 163 poäng och en sjätteplats totalt. I samma viktklass tävlade även Hashim Al-Husseini som lyckades ta 45 kg i ryck vilket gav honom en bronsmedalj. Även i stöt tog Hashim personligt rekord med 54 kg. Totalt fick han ihop 171 poäng och en fjärdeplacering. Yaser Al-Sudani, Karars bror, kom fyra i ryck på 45 kg. I stöt gick det bättre, Yaser lyfte lika mycket som tvåan, 65 kg, men eftersom Yaser vägde lite mer fick han nöja sig med en bronsmedalj. Totalt kom Yaser trea med 189 poäng.

I klass 56 kg tävlade Bilal Al-Husseini. Bilal avgjorde redan i ryck med att lyfta 10 kg mer än tvåan, 73 kg. I stöt var det lite jämnare, men Bilal var även här starkare och med 85 kg var segern säkrad. Med personliga rekord i ryck och sammanlagt och med tre guldmedaljer var dagen räddad. Bilal fick ihop 256 poäng.

Annons
 

I klass 62 kg, dagens största klass, tävlade Chedi Osman-Blom. Chedi tog nya rekord i både ryck och stöt med serien 48 kg i ryck och 58 kg i stöt. Chedi fick ihop 155 poäng och slutade på en 10:nde plats.

Under söndagen tävlade Mher Melkonyan i 77 kg:s klassen.
Mehr Melkonyan, 15 år, kom 4:a efter att ha satt nya personliga rekord. Mehr började att träna tyngdlyftning i somras och USM var den andra tävlingen som han ställde upp på. Mehr kommenterade själv sin insatts så här:
– Jag fick ingen medalj med mig hem men jag blev en livserfarenhet rikare.

Bilal och Yaser som var med på förra årets USM motsvarade förväntningarna och kammade hem fem medaljer tillsammans. Karar, Hashim och Chedi gjorde mycket bra resultat på sitt första USM. Det märks att de under Raymond Hallgrens ledning tränat hårt under hösten. Om två veckor tävlar Bilal på senior SM i Uppsala och då lär motståndet bli tuffare, meddelar Patrik Helgesson, ordförande Landskrona AK.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser