Annons

Lördagscafé med Kulturlabbet

Kulturlabbet arrangerar som vi tidigare berättat tre lördagscaféer på försök under hösten. De två som återstår är den 27 november och den 18 december. Caféerna går under den anspråkslösa rubriken ”Lördagscafé med levande musik”.
De tre lördagarna utgör tillsammans en provperiod för att undersöka om det finns intresse för att driva lördagscafé till våren. Kulturlabbet vill vi undersöka dels om det kommer någon publik till caféet, dels om det finns intresse bland artister och andra kulturföreningar.
– Arbetet med caféet är helt ideellt, berättar Per Eriksson i Kulturlabbet.
– Det är mycket arbete om man som förening ska köra lördagscafé varje lördag. Om man är flera föreningar som delar på bördan blir det möjligt.

En viktig del av höstens försök är att erbjuda andra kulturföreningar att ingå i samverkan kring lördagscaféerna. Föreningen har haft kontakt med flera verksamheter och har några kvar att prata med.
Lockelsen för andra föreningar är att man möter en kulturintresserad publik och får chansen att presentera sin verksamhet och locka till sig medlemmar, säger Jennifer Pålsson. Dessutom är förhoppningen att det ska knytas kontakter mellan olika verksamheter.

Annons
 

Imorgon, lördag underhåller duon Ralsgård & Tullberg.
Duon är inte främmande för någon musik. På Kulturlabbets lördagscafé bjuder de båda på stillsamma vismelodier, stolta marscher, sirliga slängpolskor, vilda jigs och hurtiga reels. Musiken är på samma gång gammal och ny, lokal och global, innerlig och dansant, utlovas det i programförklaringen.
De båda musikernas hemvist, Skåne, utgör grunden för repertoaren även om de gärna gör musikaliska utflykter till andra områden som Danmark och Irland. Ralsgård och Tullberg spelar på tvärflöjter av trä som var mycket vanliga i folkmusiken under arton- och nittonhundratalen. Utöver flöjter får cafébesökarna också höra gitarr, bouzouki och sång.

Mellan seten presenterar dagens musikvärd, DJ Christophe (Christophe Contassot), sin musik.

Som senast är caféet öppet mellan 10:30 och 14:00 i Teaterrestaurangen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser