Annons

Örjas historia på museet

Höstens sista torsdagsprogram på Landskrona museum går av stapeln ikväll. Klockan 18.30 finns arkeologerna som grävde utanför Örja i somras på plats och berättar och visar fynd. Sommarens undersökning har frambringat resultat, som avslöjar byns äldsta historia, vilken sträcker sig tillbaka till 300-talet e.Kr. Det arkeologiska materialet berättar om byns olika skeden genom tiderna, däribland de dramatiska krigsåren under 1600-talets senare del då hela Landskronatrakten var indragen i konflikterna mellan danskar och svenskar, och fram till våra dagar. Katalin Schmidt Sabo, Adam Bolander, Fredrik Strandmark och Marie Svedin samliga arkeologer vid från riksantikvarieämbetet, UV-syd, redovisar de spännande preliminära resultaten och visar intressanta fynd.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser