Annons

Landskronagymnaster tävlade i BelgienJosefine Olsson och Wiktoria Matulaniec hann med att se sig om i Gent då de var där för att tävla den gågna helgen.

I helgen har två flickor från Landskrona Kvinnliga GF varit i Gent, Belgien för en stor internationell tävling i Rytmisk Gymnastik. Det var Josefine Olsson och Wiktoria Matulaniec som tillsammans med gymnaster från 26 länder tävlade i ”Happy Gym Cup 2010”.

I första grenen tunnband gjorde Josefine en bra insats hela vägen i programmet ända till sista kastet, då hon slappnade av en sekund för tidigt och tunnbandet försvann.

Annons
 

På kvällen var det dags för seniorerna. Och ca. kl. 22.00 gick Wiktoria in på tävlingsgolvet i sin första gren rep. Wiktoria körde på bra och fick en jättefin poäng, 20.90. Vid 23-tiden var det dags för gren nummer två, bandet. Tyvärr hade all energi gått ur Wiktoria och det såg inte alls bra ut.

Lördagen inledde Josefine med bollprogram. Detta program innehöll endast en liten miss och Landskronagymnasten fixade slutet av programmet på ett formidabelt sätt. Fin poäng i boll, 19,125. Därefter var det dags för Josefines favoritredskap, käglorna.
– Starten var bra, men sedan kom en större miss. Stora kastet och fång med fötterna efter någon kullerbytta satt som en smäck. Tyvärr slappnade Josse av lite och käglan gled ur handen på ett av de efterföljande kasten med lite poängavdrag som följd, säger tjejernas tränare Jenny Engdahl-Petersson som kunde konstatera att Josefine placerade sig som 18:e gymnast.

Wiktoria hade två grenar kvar denna dag. Tunnband och boll. Det visade sig att det inte bara är vid tävlingar på hemmaplan musiken kan fallera.
– Wiki fick efter lite konferens lämna tävlingsgolvet och förbereda sig för grenen boll istället och tunnbandsmomemtet sköts fram till senare på kvällen, säger Jenny Engdahl-Petersson.
– Bollprogrammet var inte felfritt men fullt av energi och coola hanteringar.

Efter en del tekniska moment fick arrangörerna igång tunnbandsmusiken och Wiktoria gjorde sig själv rättvisa på golvet.
– Stabil och energisk körning även här. Totalt blev det en 24:e plats för Wiki, avslutar tränaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser