Annons

Falcons upp i serieledning

Falcons tog på lördagen klivet upp på förstaplatsen i Allsvenskan sedan man besegrat Växjö med 10-7 inför 823 åskådare i Landskrona idrottshall. Serieledningen kan dock bli kortvarig då Jönköping spelar hemma mot Karlstad redan i eftermiddag. Vinst där och smålänningarna är åter i topp.

Växjö kom till Landskrona med sex raka segrar samtidigt som Falcons var rejält revanschsugna efter den snöpliga förlusten uppe i Jönköping senast.
– Det är det närmsta ett derby vi kommer, menade en lycklig Alexander Nede direkt efter slutsignalen när han skulle ge sig på en förklaring till varför matchen lockade fram sådan målfest, intensitet, dramatik och känslor.
– Lagen emellan finns en hatkärlek. Det är en match man som spelare ser fram emot, förklarade han vidare.

Annons
 

Falcons tog ett stabilt grepp om matchen och ledde med 3-0 efter första perioden där Niklas Lidholm ”som vanligt” inledde målskyttet med två pytsar. Tobias Blixt svarade för ett hattrick och Anders Lindberg dundrade in 5-2-målet med ett präktigt slagskott från mittplan. Välförtjänt också att lagkapten Richard Jacobsen fick komma med i målprotokollet (8-4) innan Andreas Lindström med en riktig pärla, som fick hela hallen att resa på sig, gjorde Falcons tionde mål för kvällen.
Dessförinnan hade Nede haft show. Bjudit på två mål och zorrofinter såväl i spelet som vid matchens mest spektakulära mål, straffen som ledde fram till 9-5.
– Jag la den i andra hörnet senast och misstänker att den ligger ute på nätet så därför valde jag att snurra på andra hållet denna gången, säger den säkra straffskytten innan han springer iväg mot omkläddningsrummet.
– Måste in och sjunga med laget, förklarar han med ett stort leende över hela ansiktet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser