Annons

Fler platser på yrkesvux

Möjligheten för vuxna att läsa in yrkesutbildningar på gymnasial nivå ökar nu i Landskrona och i Svalöv. Skolverket har preliminärt beslutat om fördelning av platser för den s.k. yrkesvux för 2011. Gymnasieförbundet erhåller sammanlagt 184 helårsplatser. Detta är en ökning med 36% motsvarande 49 platser fler jämfört med 2010.
– Detta är viktigt för vår utveckling av vuxenutbildningen. På detta sätt kan vi än bättre möta de arbetsmarknadsbehov som finns i Landskrona och i Svalöv, säger Tomas Johansson, utbildningsdirektör. Vill dig sig väl kan det rent av bli tal om fler platser.
– Vi väntar inom kort på beslut om ytterligare 40 platser inom omvårdnad och handel samt 10 platser inom yrkesförarutbildning, säger Ulf Bergström, verksamhetschef på Enoch Thulins Kunskapscentrum i Landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser