Annons

Landskronapastej bäst i landet

Landskronaföretaget Foodmark Sweden AB, tidigare Gottfrids Chark, blev nyligen svensk mästare i klassen ”Pastej/sylta” med produkten ”Gottfrids Familjeleverpastej”.
– Det känns kanon att vinna. Det är fjärde gången som vi vinner i den här klassen och det känns otroligt bra, säger Lennart Svensson på Foodmark Sweden AB. Foodmark Sweden AB vann totalt fyra medaljer. Utöver SM-titeln vann företaget ytterligare tre guldmedaljer i klassen ”Pastej/sylta”.
– Chark-SM är en kvalitetstävling där helt felfria produkter vinner guldmedalj. Av guldvinnarna utses den allra bästa produkten till Svensk Mästare. Produkterna håller mycket hög kvalitet och en vinst är ett försäljningsargument mot både handel och slutkonsument, förklarar Susanne Ekstedt, projektledare på Chark-SM.
Chark-SM arrangeras av SIK (SIK – Institutet för Livsmedel och Bioteknik) och branschföreningen Kött och Charkföretagen (KCF). Tävlingen, som avgörs i sexton olika klasser, startade 2001 och anordnas vartannat år. I år korades de svenska mästarna i Chark-SM i Göteborg.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser