Annons

Långt fängelsestraff för grovt narkotikabrott

Sju år och sex månader i fängelse. Det har den 49-årige Landskronabo som förvarade drygt 55 kilo hasch, framför sig efter att han dömts vid Lunds Tingsrätt på måndagen. Brottet rubricerades som grovt narkotikabrott. Även en 36-årig Malmöbo ställdes inför rätta efter att han hämtat fyra kilo cannabis hos 49-åringen. 36-åringen dömdes till skyddstillsyn.

Det var den 2 augusti som polisen slog till mot Malmöbon då han just varit i 49-åringens lägenhet i Landskrona. I samband med tillslaget fann polisen 3,8 kilo cannabis. Efter gripandet gjorde polisen en husrannsakan hos Landskronabon, som man bedrivit spaning mot en längre tid. I mannens lägenhet fann polisen cirka 55 kilo cannabis varav hälften förvarades i lägenheten och den andra hälften i två källarförråd. Dessutom beslagtogs 110000 kronor i kontanter som låg i ett kuvert.

Annons
 

Landskronabon hävdade under rättegången att narkotikan tillhörde en kriminell gruppering. Att cannabisen fanns hos honom berodde på att han gått i god för en kamrat som stått i skuld till organisationen. Enligt 49-åringen ska han, efter att kompisen försvunnit, ha fått besök av några som krävt att han skulle förvara en låda hos honom och av rädsla för repressalier vågade han inte neka. Vem eller vilka som ägde lådan vägrar mannen berätta av rädsla för sitt liv.

Även 36-årigen uppger att den narkotika han hämtat hos Landskronabon var till en annan person men inte heller han vågar säga vem som det var ämnat för.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser