Annons

Klart med fotboll, golf och innebandy på gymnasiet

Skolverket beslutade i fredags att godkänna ett antal nationella idrottsutbildningar inom gymnasieskolan. För Landskrona Kävlinge Svalövs gymnasieförbunds del innebär det att man fick tre idrottsutbildningar nationellt godkända. Detta inom fotboll, golf och innebandy. De elever som kommer att gå dessa idrottsutbildningar har rätt att läsa 400 poäng av 2500 inom sitt specialidrottsämne. Eleverna kombinerar detta med något av de nationella programmen inom gymnasieförbundet. Skolverket har även beslutat om dimensioneringen av utbildningarna. Detta ger fotbollen 18 elever/år, golfen 8 elever/år samt innebandyn 18 elever/år.
Därmed kommer det i Skåne att finnas tre utbildningar inom golf, sju inom fotboll samt två inom innebandy.
– Det är ett stort lyft för oss som jag hoppas att vi kan förvalta väl, säger Petri Manu, sportchef i Landskrona Falcons som gläds åt en utökning av platserna.
– Att kunna följa Skånes mest talangfulla tjejer och killar på nära håll är en tillgång för vår förening.
Tomas Johansson, utbildningsdirektör i gymnasieförbundet gläds även han.
– Vi har under lång tid utvecklat vårt idrottsgymnasium i nära samarbete med idrottsförbunden. Det är mycket glädjande att alla våra ansökningar har beviljats av Skolverket.
I och med den nya gymnasieskolan Gy 2011 får endast av Skolverket godkända idrottsutbildningar finnas på gymnasieskolan i Sverige.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser