Annons

Största skolhandbollsfesten avgjord

Årets upplaga av klasshandbollen är avgjord. Vid fyra tillfällen har sammanlagt 1100 elever från 58 klasser i årskurserna 2-6 gjort upp om titlarna.
– Sett till kommunens storlek är skolturneringen antagligen den största i landet, tror Peter Andersson från arrangerande GW Landskrona.
När Skånskan gästar är det final i årskurs 5. Klasserna från Pilängskolan och Albanoskolan har båda kraftigt läktarstöd och stämningen är hög i Landskrona idrottshall. Finalen avgörs i fyra halvlekar där killarna och tjejerna får spela lika mycket. Pilängskolans elever inleder med en frejdig offensivlusta men Samuel
Carlsson i Albanomålet visar sig vara omutlig. När det sedan är tjejernas tur att inta planen är Maja Iversen en lika bra målvakt som klasskompisen.
Bra målvaktsspel i kombination med ett vassare passningsspel och kylighet i avsluten gör att Albanoskolan klass 5A till slut vinna matchen och under stort jubel motta segerpokalen och vars en t-shirt som förkunnar att man är segrare av klasshandbollen 2010.
Det var en härlig lagseger, anser det båda målvakterna som inte har något emot att fortsätta med handboll ytterligare någon vecka på idrottslektionerna.
– Vår gympalärare Christian börjar kunna lite handboll nu, säger Samuel med ett brett leende. Och mer handboll blir det för klassen.
– De har nu kvalificerat sig för möta övriga kommunsegrare i Skåne. Vinnarna där bjuds på VM-handboll i Malmö Arena, förklarar Peter Andersson som är full av beundran för alla elever och lärare.
Detta är skolidrott när den är som bäst. Inga toppningar och ett härligt engagemang. Det sociala umgänget som blir mellan klasser och elever från olika skolor mellan matcherna är minst lika viktigt det, avslutar Peter Andersson som naturligtvis hoppas att någon elev ska få blodad tand och börja i någon av GW Landskronas kill- eller tjejlag.


Tufft men välspelat var det i finalen mellan femteklassarna.

Annons
 


Bara sekunder återstår…


… och där gick slutsignalen. Albano klass 5a är bäst i stan på handboll.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser