Annons

Utrikeskorrespondent gästar Landskrona

På fredag den 29 oktober mellan klockan 10-13 arrangerar Republiken Polens näringslivsavdelning, Landskrona stad och Svensk-Polska Samfundet ett näringslivsseminarium på Landskrona konsthall. Som inledningstalare har organisationerna engagerat utrikeskorrespondenten och författaren Kjell Albin Abrahamson.
– Kjell Albin kommer att tala om hur han ser på Polen, säger Tor Johansson, viceordförande i Svensk-Polska Samfundets styrelse.
– Han är en av Sveriges främste kännare av det vi kallar för Östeuropa eller som man kanske rättare sagt skall säga Centraleuropa. Han har tjänstgjort som utrikeskorrespondent för bland annat Sveriges Radio i Moskva, Wien samt under lång tid Warszawa.

En annan punkt på dagordningen är en presentation av Malgorzata Musinska-Kubis, förste sekreterare på Polens ambassad. Hon kommer att berätta om vilka utvecklingsmöjligheter det finns för ett Polsk-svenskt ekonomiskt samarbete samt hur det ser ut idag.

Annons
 

Deltagande i seminariet är kostnadsfritt och rent av så att lunch och kaffe ingår. Anmälan om deltagande på adressen på telefon 08-453 84 20.

Redan dagen efter, på lördagen den 30 oktober, fortsätter de svensk-polska arrangemangen då man med en pianokonsert av Staffan Scheja på Landskrona Teater firar 200-årsminnet av Fryderyk Chopins födelse.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser