Annons

Förskolebarn skänkte pengar

För tredje året i rad har eleverna på Rockadens förskola samlat in pengar i samband med Internationella barndagen för att sedan skänka dessa till ”barn i fattiga länder”. Genom att skapa egna konstverk och bjuda in föräldrarna till en vernissage lyckades barnen sälja för hela 2080 kronor. På tisdagen gästades man av Roger Gustafsson från Röda Korset som fick motta elevernas donation.
– Roger berättade att Röda Korset i Landskrona sedan fem år tillbaka driver ett projekt som handlar om att borra efter vatten i Etiopien. Pengarna vi nu skänkte kommer att användas så att barnen på platsen får tillgång till rent vatten, säger förskollärare Göran Andersson.


Många av barnen var ivriga att få dela med sig. FOTO:PETRA PERSSON.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser