Annons

Möt Thulin på museet

En modig skådespelare, Per Ullberg från Öresundsteatern, gestaltar inte mindre än sju karaktärer när det till helgen är nypremiär för enmansföreställning ”Flygande drömmar” på Landskrona museum. Djärv är och var också pjäsens huvudperson, flygpionjären Enoch Thulin, vars visioner och framgångsrika affärssaga publiken får följa fram till den ödesstigra flyguppvisningen den 14 maj 1919 då han dödsstörtade bland stapelbäddarna på Öresundsvarvet.
Det tragiska slutet till trots ler Per Ullberg när han säger:
– Jag känner verkligen för att flyga. Det är så när man går in i en roll.
Just att dramatisera en historisk person och uppföra det på en plats som museet är något som inspirerar skådespelaren.
– Att matas med torr fakta har aldrig varit min grej, säger han och intygar att pjäsen passar alla från vetgiriga 10-åringar till experter.
– Just en Thulin-kännare såg pjäsen och trots att han visste allt hade han mycket behållningen av den än om han anmärkte på den kronologiska ordningen, säger Per med ett leende.

Pjäsen tar sin början på museets trappa och publiken får sedan vandra runt i huset
Jag vill inte avslöja några överraskningsmoment men vi kommer blanda annat att besöka apoteket, utställning ”Att kunna flyga” för att sedan avsluta i filmsalen där vi tar tekniken till hjälp, avslutar Per Ullberg och ser lagom slug ut.
”Flygande drömmar” som tar cirka 45 minuter och har plats för 20 personer visas vid tio tillfällen på Landskrona Museum i höst.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser