Annons

Odd Nerdrum med elever i Pumphuset

Borstahusens Konstförening har legat lågt med vilken som skulle bli årets sista utställning på Pumphusets konsthall men nu kan det avslöjas att man har något stort på gång.
– Av tradition har vi avslutat utställningsåret med en samlingsutställning med unga konstnärer. I år har vi den stora glädjen att i samarbete med The Nerdrum Institute i Norge visa utställningen, Mästaren och hans cirkel, säger konstföreningens ordförande Lennarth Cronsell.
Det är konstverk av Odd Nerdrum och fyra målare i ”Nerdrum-skolan”, Mattias Sammekull, Helene Knoop, Trine Folmoe och Jan-Ove Tuv. Utställningen omfattar verk i ett högtstående figurativt måleri med rötter i klassiska och naturalistiska målartraditioner.
Odd Nerdrum tillhör en av Norges mest kontroversielle och provokative målare även om hans verk nu har nått en stor acceptans. Vi kommer att ha en av hans oljor med på utställningen och den kommer att hängas på ett podium som vi bygger upp som ett altare i rummet, säger Lennarth Cronsell som även hoppas hitta en köpare till tavlan.
– Det rör sig om miljonbelopp men det kommer även finnas en del grafiska blad av Odd till försäljning, säger han.
Med anledning av utställningen kommer föreningen att få ändra en del på sina rutiner och öppettider.
– Det innebär att vi under hela utställningstiden kommer att ha bemannat i konsthallen av säkerhetsskäl, avslutar Lennarth Cronsell. Utställningen har vernissage den 20 november och pågår sedan i en månad.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser