Annons

Danmark VM-laddar i Landskrona

Danska innebandylandslaget för herrar förlägger sin VM-uppladdning i Landskrona under fem dagar i månadsskiftet november/december. Utöver en del träningspass i idrottshallen kommer man att spela en träningsmatch mot Falcons den 30/11 innan laget åker till VM i Finland den 2 december.
– Det är naturligtvis riktig roligt, säger Falcons sportchef Petri Manu som kan tacka klubbens assisterande tränare Mattias Johanson för att uppladdningen sker i Landskrona.
– Mattias är som bekant även assisterade förbundskapten  för Danmark och han har sett vilka fina förutsättningar som finns här, menar Petri.
Nu återstår och se om Falcons dansk, Joakim Larsen, blir uttagen till sitt femte VM.

I sammanhanget kan nämnas att Falcons ungdomsansvarige, Patric Johansson, är förbundskapten för Polen och han hoppas bland annat få klart med tidigare landskronaspelaren  Stefan Zyszczak, nu i Team Århus Floorball, som lämnat in en ansökan om dubbelt medborgarskap.
– Landskrona kan med andra ord bli väl representerat under VM-veckorna i Helsingfors. Själv ska jag åka dit. Skulle vi ta steget upp i Superligan måste man jag ha koll på de bästa spelarna i världen, avslutar Petri Manu.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser