Annons

Åtal väckt för grovt narkotikabrottPolisen fann 56 kilo hasch i fastigheten

Den andra augusti grep specialpolis en 49-årig Landskronabo efter att man spanat på honom under sommaren. I mannens lägenhet och i ett källarförråd i samma fastighet hittade polisen cirka 56 kilo hasch. Tidigare på dagen grep polisen även en 36-årig Malmöbo som kom ut ur 49-åringens lägenhet på förmiddagen med en kasse som innehöll cirka fyra kilo hasch. Båda två åtalades på tisdagen för grovt narkotikabrott och huvudförhandlingen är satt till den första november.

Det var Skånepolisens aktionsgrupp syd som spanade på Landskronabon och även avlyssnade hans telefon under en längre tid efter att de fått tips om att han sysslade med narkotika. Förutom haschet så hittade polisen ett kuvert med 110 000 kronor i kontanter.

Annons
 

49-åringen har erkänt att han förvarat de 28 kilona som polisen hittade i hans lägenhet, till en person som han ska vara skyldig pengar. Han förnekar dock att haschet som hittades i källaren skulle tillhöra honom. Han förnekar också att han sålt eller lämnat över något hasch till 36-åringen. Analysprov visar dock att allt beslagtaget hasch kommer från samma parti.
Vad gäller 36-åringen, som är dömd för narkotikabrott tidigare, så uppger han att han endast transporterat narkotikan men vem som skulle vara mottagaren vill han inte uppge på grund av rädsla.

49-åringen är inte straffad för narkotikabrott tidigare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser