Annons

Välkänd skribent hos Fredrikorna

Per Svensson gästade på tisdagskvällen Fredrikornas Landskronakrets. Per Svensson, välkänd medarbetare på Sydsvenskan och före detta kulturchef på Expressen, talade kring ämnet ”Martin Luther och kvinnorna”.

– Ett 40-tal medlemmar ur Fredrika Bremer Förbundets Landskronakrets hade samlats på Hotel Öresund och lyssnade till det mycket intressanta föredraget av Per Svensson, meddelar Ingrid Bengtsson, ordförande i kretsen.

Annons
 

Per har skrivit boken Dr Luther och Mr Hyde.
– Han berättar där om hur Martin Luther – som gifte sig sent och motvilligt – ändå kom att leva ett långt och lyckligt familjeliv med den före detta nunnan Katarina von Bora. Äktenskapet blev idealbildande. Så som prästfamiljen Luther levde skulle andra också leva. Dessa ideal har levt kvar långt in i vår tid. Hur mycket Luther finns det i dagens jämställdhetsdebatt?

Efter föredraget intogs supé och kretsen hade lotteri med priser skänkta av Landskronabutiker.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser