Annons

Ven-Trafiken söker ny VD

Efter knappt två år som VD för Ven-Trafiken AB meddelar Bengt Meuller att han lämnar sin tjänst.
– Jag har erbjudits nya utmaningar som VD vid det holländsk rederiet Wagenborg shipping med kontor i Malmö, säger Bengt Meuller som dock våndats en del över sitt beslut.
Jag har trivts väldigt bra vid Ven-Trafiken samtidigt är detta en möjlighet som är svår att tacka nej till, säger han som under uppsägningstiden fram till april hoppas hinna slutföra flera av företagets påbörjade projekt.
Arbetet med den nya terminalen har då påbörjats. Projekteringen av Bäckviken ska vara klar vid årsskiftet. En ny affärsplan och nytt bokningssystem ska också vara på plats, säger Bengt Meuller som nyligen också såg till att ett varv på Jylland ska bygga den nya venfärjan som enligt nybyggnadskontraktet ska sättas i trafik den 31 augusti 2012. Ett fartyget som kommer att ha plats för 395 passagerare, två lastbilar, sju personbilar och mer plats för cyklar.

Rekryteringen av en ny VD för Ven-Trafiken är redan igång.
– Vi annonserar blanda annat i sjöfartstidningar, säger Leif Thorsell (M), ledamot i styrelsen för det kommunala bolaget.
– Jag vill understryka att vi varit mycket nöjda med det arbete som Bengt utfört åt oss men hoppas nu samtidigt att vi ska hitta en VD som sitter kvar i stolen i minst en 10-12 år.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser