Annons

Höjd åldersgräns för Badklubben

Nu utökas åldersgränsen i Badklubben till att gälla alla som inte uppnått myndig ålder.
Under 2008 infördes en Badklubb på Karlslundsbadet och Citadellbadet. Detta i ett led att öka trivseln och tryggheten på anläggningarna. Ungdomar i åldern 10 till 14 år har sedan dess avkrävts medlemskap i Badklubben vid besök på de båda baden om de kommit utan sällskap av föräldrar eller andra vuxna.
– Detta har fallit väl ut, säger Simon Andrijevski (S), vice ordförande i Fritidsnämnden.
I veckan beslutade en enig nämnd att höja åldersgränsen i Badklubben så att medlemskap blir obligatoriskt för alla besökare under 18 år. En förutsättning för det kostnadsfria medlemskapet är att ungdomarna kan simma 200 meter och kan legitimera sig, samt skriver på en förbindelse att man accepterar besöks- och säkerhetsbestämmelserna.
– 99 procent av alla som besöker badet är skötsamma men tyvärr så har vi problem med några få individer som inte respekterar andra badbesökares krav på en lugn och trygg miljö. Därför höjer vi nu åldersgränsen med omedelbar verkan, säger Simon Andrijevski och tror därmed att tillvaron för alla badgäster ska bli trivsammare.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser