Annons

Dagen som bara försvannLandskronadagen i malpåse

Den tidigare så populära Landskronadagen är ett minne blott. De senaste sex åren har denna dag infunnit sig i april eller maj månad och lockat man ut huse. Men i år var det såväl LISA-dag och Våryra som Idrottsgala under våren och därför beslöt man att försöka arrangera dagen under hösten i stället. Nu står det klart att det inte blir någon Landskronadag över huvud taget. Varken i år eller nästa år.
– Pengarna räckte inte till, säger Stefan Johansson, tillförordnad stadsdirektör och förklarar.
– Den som arrangerat Landskronadagen den tre senaste åren är Olle Larsson, samma man som hållit i trådarna för karnevalen. Han fick i år 1,5 miljoner kronor, 200000 kronor mer än i fjol och vårt enda krav var att han skulle anordna karneval. Troligtvis har denna blivit så kostsam att det inte blivit något över till att arrangera någon Landskronadag.

Anna Rosenberg på Landskrona Cityförening tycker att det hela är olyckligt.
– Kommunen skulle naturligtvis villkorderat att pengarna även skulle gå till Landskronadagen. Men så gjorde man inte och därför blir det inte heller någon Landskronadag, säger Anna till Direkten.

Annons
 

Evenemangsarrangören Olle Larsson säger att han är ledsen för Landskronabornas räkning på att den inte blir av.
Det har varit en formidabel succé. Framför allt så har det kulturella Landskrona profilerat sig från sin bästa sida, säger Olle som påstår att han inte fått någon förfrågan i år.
– Jag har inte hört ett ord från kommunen vad gäller Landskronadagen.

Om det blir en comeback för Landskronadagen i framtiden återstår att se.
– Vad vi ska göra här på kommunen är att vi ska bilda en grupp med bland annat vår jubileumskommitté och sedan sätta oss ner för att planera inför 2012 och 2013 då Landskrona firar 600 år som stad, avslutar Stefan Johansson.


Aktiviterna på Landskronadagen var många inte minst på Rådhustorget.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser