Annons

Stråkkvartett på visitAmsterdam String Quartet gästar församlingshemmet imorgon.

Landskrona kammarmusikförening i samarbete med Landskrona församling och Musik i Syd får fint främmande till helgen. Imorgon, söndag klockan 16.00 gästas Landskrona församlingshem av Amsterdam String Quartet. Stråkkvartetten räknas till en av de främsta som spelar på tidstrogna instrument. Med lysande recensioner från hemlandet i bagaget deltar man nu i ”Music and Art Around Festival”, en festival för klassisk musik och samtidskonst på båda sidor Öresund 6-31 oktober 2010.

Landskronaborna får därmed en unik chans att uppleva tongångar från ”stråkkvartettens guldålder” när denna framstående ensemble utforskar den verkligt klassiska repertoaren med verk av de tre stora inom genren: Haydn, Mozart och Beethoven. Konsertens titel är ”Vem var först?” och syftar på stråkkvartettens uppkomst som genre under det sena 1700-talet och hur de olika kompositörerna kom att inspirera och påverka varandra.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser