Annons

Inferno mister sitt alkoholtillstånd Krögarna överklagar till förvaltningsrätten

Då Vuxennämnden sammanträdde på torsdagen togs ett enhälligt beslut om att dra in alkoholtillståndet för krogen Inferno Kök och Bar med omedelbar verkan. Motiveringen är att krogen inte följt alkohollagarna samt att man haft brister i ordning och nykterhet. Krögarna kommer dock att överklaga och Benny Jönsson hoppas att förvaltningsrätten låter krogen fortsätta sin verksamhet som vanligt till dom faller.
– Vi kommer att träffa förvaltningsrätten idag (läs fredag) och vår förhoppning är att vi får fortsätta, säger Benny till Landskrona Direkt.

Den som handlägger alkoholärenden för Landskrona Stad är Bo Sörensson.
– Det är ju en tråkig historia. Det är inte varje år som tillstånd dras in, säger Bo och berättar om omständigheterna kring beslutet.
– Bland annat så har de inte följt reglerna om vakter som gäller för förlängt öppethållande. Dessutom har det kommit in mycket klagomål från boende och polis. En annan händelse var att en person bar ut en bricka med shots och tog till en privat fest, säger Sörensson.

Annons
 

Benny Jönsson har dock förklaring på det inträffade.
– Det var en vakt som släppte ut en kund med brickan och den vakten fick sparken. Han handlade utan vår vetskap. Och vad gäller polisens anmärkningar så bygger mycket av dessa på rykte och hörsägen. Jag upplever det inte som att vi har så mycket stökigare än andra krogar.

Benny som drivit krogen tillsammans med kollegan Glenn Prevolnik sedan juni 2008 är optimistisk och tror att deras överklagan kommer att bifallas.
– För det första så kan förvaltningsrätten inte döma på rykten. Och vad gäller alkoholen som passerade vår dörr så hävdar vi principen om lika behandling. Det var inte länge sedan Speakers Corner var i blåsväder. De fick dock behålla sitt tillstånd och jag hoppas att förvaltningsrätten inte gör skillnad på folk och folk, säger Benny Jönsson.
– Skulle förvaltningsdomstolen dock gå på Vuxennämndens linje så är det en personlig katastrof. Vi ha satsat oerhört mycket och är stolta över Landskrona. Skulle vi startat en krog för att tjäna en massa pengar så hade vi öppnat i Malmö eller Helsingborg och inte här.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser