Annons

Utnyttjade utvecklingsstörd sexuellt Ett års fängelse vardera för två Landskronabor

Två Landskronabor, 20 och 21 år, har dömts vid Lunds tingsrätt för bland annat våldtäkt till ett års fängelse vardera. Kvinnan de ska ha förgripit sig på är 25 år, är utvecklingsstörd och bor i annan stad.

Händelsen ska ha ägt rum i början av 2009 då kvinnan och en av killarna möttes på Internet. Kvinnan bjöds i februari till Landskrona och väl i de båda Landskronabornas lägenhet så ska hon ha utfört sexuella handlingar, bland annat genom oralsex. Den ena av männen filmade även delar av handlingarna med sin mobilkamera.
Kvinnan upplevde situationen som hotfull och hon var rädd att hon skulle bli misshandlad eller ännu värre om hon inte lydde killarna.
Männen påstår att de inte visste att kvinnan var utvecklingsstörd men väl barnslig för sin ålder då de menade på att hon ”gick med på vad som helst”. De medger även att de bland annat hotat att kasta ut henne ur lägenheten om hon inte gjorde som de befallde men de säger också att de sa det för att de ville att hon skulle gå. Så gjorde också kvinnan och anmälde därför de båda för våldtäkt.
Enligt tingsrätten har kvinnan befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd på grund av sin psykiska störning och därmed har de båda gjort sig skyldiga till våldtäkt. Förutom de ettåriga fängelsedomarna ska de båda betala sammanlagt 85000 kronor i skadestånd till kvinnan för kränkning och sveda och värk.
Den ena av männen dömdes även för narkotikabrott, brott mot knivlagen samt misshandel.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser