Annons

Oklart vem som ska ordna karnevalenUpphandlingen påbörjas på måndag

Det kommer att bli en karneval 2011 men vem som ska arrangera festligheterna är en öppen fråga. På måndag går kommunen ut med en upphandlingsförfrågan.
– Vi vet att det är ont om tid men jag räknar med att förfrågan ska ligga ute under två veckor. Sedan ska vi sätta oss ner och besluta om vem som ska står som arrangör. Klart är att det blir karneval. Vi har budgeterat 1,5 miljoner kronor till festen, säger Stefan Johansson, tillförordnad stadsdirektör.

De senaste sex åren har det varit evenemangsarrangör Olle Larsson som organiserat karnevalen.
– Jag har sagt att jag kan tänka mig att arrangera en sjunde karneval men då måste jag få en förfrågan denna månad. Sedan är det för sent, säger Olle Larsson.
– Jag brukar ha möte med sponsorerna i november för att de ska kunna budgetera till nästa år. Och då jag träffar dom så måste bollen vara i rullning.

Annons
 

Stefan Johansson ser fram emot Olle Larssons anbud.
– Jag hoppas att han vill vara med och lämna in anbud men samtidigt måste vi hålla alla dörrar öppna. Men Olle behöver inte oroa sig om tiden. Jag hoppas att vi kan presentera arrangören en vecka in i november och då hinner man ta kontakten med sponsorerna.

Idrottsföreningarna i Landskrona har genom Landskronas idrottsföreningars samorganisation, LISA, dragit ett tungt lass då de skött cykelparkeringar, toaletter samt lotteriförsäljning under karnevalen.
– Vi är med på banan och ser fram emot nästa års karneval, säger LISA:s ordförande Gunnar Nilsson.
– Föreningslivet fick in 340000 kronor i år och jag hoppas att vi kan hitta en bra lösning med den eller de som arrangerar festen nästa år.

Stefan Johansson påpekar att det rör sig om att den upphandlingsförfrågan som nu ska ut bara kommer att gälla karnevalen 2011.
– Vi ska sedan bilda en grupp som ska blicka fram mot 2012 samt jubileumsåret 2013. Då får vi se om det kommer att bli något helt nytt koncept eller om vi ska fortsätta med våra traditionella karnevaler, avslutar Stefan Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser