Annons

Joakim Persson slutar med fotbollen

Efter cirka 20 år i elitfotbollen har BoIS 35-årige mittback Joakim Persson beslutat sig för att lägga skorna på hyllan efter säsongen, ett beslut han tagit tidigare.
– Jag hade bestämt mig för ett tag sedan och när jag var ute och sprang i måndags så svullnade benen upp. Vaderna var lika tjocka som låren. Jag trodde jag skulle få en propp, säger Jocke till Landskrona Direkt.

Mittbacken som startade sin karriär i Högaborg har ett långt fotbollsliv bakom sig men han har svårt att pricka in något speciellt som sticker ut.
– Efter som jag har varit i så många klubbar så är det omöjligt. Men jag har naturligtvis många roliga minnen.

Annons
 

Som professionell fotbollsspelare har han lirat för Malmö FF, Atalanta, IFK Göteborg, Esbjerg, Hansa Rostock, Stabaek och Landskrona BoIS. Han har även gjort tre a-landskamper men landslagsspel har aldrig lockat.
– Det är klart att man tänkt på det men jag är en sådan spelare som vill spela alltid. Jag är ingen go gubbe att ha på bänken och det har landslagsledningarna vetat om.

Vad framtiden har i sitt sköte för Jocke vet ingen men det är ingen omöjlighet att han stannar i BoIS-leden.
– Jag går på en tränarkurs som avslutas om en vecka. Sedan får vi se. Just nu snackar jag lite löst med BoIS om något uppdrag i klubben men inget är bestämt. Vi får helt enkelt se vad som händer i framtiden, avslutar Jocke Persson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser