Annons

Ardy Strüwer åter i Landskrona

Under kulturnatten var det vernissage för Ardy Strüwers utställning av målningar och retrospektiv grafik på Galleri Gamla Staden.
Jag ställde ut på konsthallen i början av 80-talet och häromåret hade jag en utställning på stadshuset. Sen var jag också i Landskrona med Bengt Bedrup och tv-laget, minns den omisskännlige och färgstarke konstnären som en gång i tiden höll på att bli fotbollsproffs i holländska FC Den Haag. Levebrödet skulle dock bli konsten efter utbildning på Kungliga Konstakademien i Haag och sedermera vid den lika rojalistiska konsthögskolan i Stockholm.
Ateljén finns sedan ett kvarts sekel tillbaka i Montfort l´Amaury i Frankrike.
– Jag har hela världen som mitt arbetsfält. Ofta blir det att jag målar i Paris och New York, berättar 71-åringen som lämnade Sverige för att ljuset inte räckte till.
Ardys tavlor är en explosion i färger och surrealism, även om konstnären själv föredrar att kalla stilen sensualism. Kvinnoansikten och paletter är ofta återkommande motiv.
Jag vill sprida livsglädje. Det finns så mycket grått i världen så jag vill bjuda på lite färg, säger Ardy och skrattar hjärtligt. Utställningen pågår månaden ut.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser