Annons

Skön höstkväll i kulturens teckenSäkra kort på kulturnatten

Kvällen var skön och sångarna i kören Aquarello värmde med ”Amazing grace” utanför stadsbiblioteket där kön till Kulturnattens traditionella bokloppis växte sig allt längre.
– Nu hoppas jag få tag i Mary Anderssons bok, Maria från Borstahusen, det är den enda jag saknar av hennes romaner, berättade Linda Vaher som tagit med sig sin dramaten för att få med alla fynden hem enkelt och bekvämt.
Linda Vaher minns med välbehag Skånska Teaterns genombrott med föreställningen Maria från Borstahusen från 1977 och hur teatern sedan kom att bli en viktig del av hennes liv.
Men boken fanns inte här, så jag får fortsätta att leta, konstaterade hon med ett leende och fyllde på dramaten med andra fynd.
Under Kulturnatten sjöd stadens centra delar av liv och flanörerna bjöds på ett brett spektra av kulturupplevelser.
– Kul med så mycket folk på stan, menade Bo Nilsson som tagit bussen tillsammans med frun in till stan för att njuta av det kulturella smörgåsbordet.
Och man behövde inte alltid gå inomhus för att ta del av utbudet, på Kasernplanen trollband Emil Cederslätt publiken med att leka med elden, hans jongleringskonst var något utöver det vanliga.
Mörkret lockade också till olika ljusspel, som jubileumstalet ”600” i färgglada ringar framför Rådhuset som en nedräkning till jubileumsåret 2013. Och i Västanvinden flöt ljusen som köptes för en tia till insamlingen för världens barn.
I Landskrona är fotboll på sina håll mer än kultur och därför var det knappast förvånande att många hade sökt sig till nyöppnade Sir Henrys för att följa matchen mellan Moldavien och Holland på någon av de många TV-apparaterna.
Kul när det händer något på stan och vist är fotboll kultur i Landskrona, summerade innehavaren Fredrik Nilsson glad över att vara först med nyheten att årets randiga stjärnskott Bradley Surprise Ralani förlängt sitt kontrakt med Landskrona Bois.
Och så flöt kvällen vidare i kulturens tecken.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser