Annons

Med BoIS mot toppenAlla knep är tillåtna i slutstriden

Möjligen var det i ett försök att blidka de inblandade gudarna avseende Superettans nervpirrande upplösning som Thomas Olsson från Landskrona nyligen vecklade upp BoIS-flaggan på toppen av Kilimanjaro, 5895 meter över havet. Under sex klättringsdagar och genom alla olika terräng- och vegetationszoner på ”Kameleontberget” hade han dessförinnan burit omkring den i sin ryggsäck.
– 2002 besteg jag Kebnekaise och planterade flaggan där och nu har jag viftat med den randiga på Afrikas högsta punkt, berättar den nöjde och lyckligt hemkomne Thomas, flygkapten i det civila.

På 4000 meters höjd började problemen för den annars höjdvane Landskronabon.
– Det var jobbigast på nätterna, när man skulle försöka sova i tältet, säger han. Huvudvärk och andfåddhet, bara av att vända sig på sidan i den tunna luften, gjorde sig påminda när den hårt ansträngda kroppen skulle slappna av för natten.
Men när vi vandrade och klättrade hela dagarna trivdes jag som fisken vattnet, säger Thomas som fick problem med den välbehövda sömnen. Den sista dagen var han också tröttare än någonsin förut, medger han.
– Då gick vi i 13-14 timmar och jag var helt slut. De övriga dagarna var jämförbara med Kebnekaisebestigningen och mina förberedelser som bestod i fem långpromenader i Sandbergen för att gå in kängorna visade sig vara tillräckliga, skrattar han.
Väl på toppen hörde han ”Himlen runt hörnet” i huvudet, skrek ut sin lycka över det utförda uppdraget och satte koncentrerat BoIS-flaggan på elröret han haft fasttejpat på ryggsäcken under hela klättringen.
Utsikten från Uhuru Peak var fullständigt sagolik och jag var mycket rörd, berättar han.

Annons
 

Tillbaka i hemmet med frun och barnen börjar redan planerna för nästa kraftprov ta form, Mont Blanc står på tur.
– Det ska bli mitt tredje berg, inom två år kanske, sen får det vara bra, säger han och sneglar på hustrun.
– Innan dess får vi hoppas att BoIS också tar sig uppåt, avslutar han och hoppas på att de randiga ska ordna upp det i höstavslutningen.

Läs mer:
Så här gick det till när Thomas besteg Kebnekaise för åtta år sedan

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser