Annons

Landskronabo i Nordiska rådet

Anders Karlsson, socialdemokratisk riksdagsman från Landskrona, blir ny ledamot i Nordiska rådet.
– Det nordiska samarbetet blir allt viktigare och inte minst märker vi det genom Öresundsförbindelsen som främjat möjligheterna till integration och utvecklingen av en gemensam arbetsmarknad, säger Anders Karlsson.

Nordiska rådet som bildades 1952 är parlamentarikernas samarbetsforum. Det leds av ett ettårigt ordförandeskap, som roterar mellan de fem länderna. Sverige var senast ordförande under 2009. Rådet har 87 medlemmar, representerande av de fem länderna och de tre självstyrande områdena, Åland, Grönland och Färöarna.

Annons
 

Anders Karlsson som nu gör sin fjärde mandatperiod i riksdagen har haft flera tunga uppdrag som ordförande i arbetsmarknadsutskottet, trafikutskottet och senaste ordförande i försvarsutskottet. Den kommande perioden blir han ledamot i skatteutskottet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser